heikkihilvo

Tyttöjen silpominen ja poikien ympärileikkaus

Koko aihe on vastenmielinen, jopa kuvottava, enkä aio tuhlata montaa riviä sen käsittelyyn. Otan tämän esiin siksi, että edellisen blogini kommentit alkoivat pyöriä poikien ympärileikkauksien ympärillä, vaikka aiheena oli ateismin ja uskomisen vapaus.

Poikavauvojen esinahan poistaminen puhtaissa, kliinisissä olosuhteissa ei ole verrattavissa usein murrosikää lähestyvien tyttöjen, ja eräässä yhteisössä kohta myös aikuisten naisten sukuelinten väkivaltaiseen silpomiseen alkukantaisissa olosuhteissa. 

Miehen esinahan poistaminen ei estä miehen seksuaalista toimintaa tai tyydytystä. Lisäksi sillä voi olla myös positiivista terveysmerkitystä, ainakaan se ei ole terveysriski.

Tyttöjen/ naisten kohdalla se on raaka, kivulias ja moniongelmainen toimenpide. Lisäksi se on hirvittävä terveysriski. Seksi tuskin on enää hauskaa sen operaation jälkeen. Se on yksi naisia alistava ja naiseutta rikkova toimenpide.

Ympärileikattu mies ei ole alistettu, eikä hänen miehuutensa ole sen takia rikki. Ihmettelen kyllä vaan sitäkin, miten mies voi kokea seksuaalista nautintoa silvotun naisen kanssa. Mitä logiikkaa? On suhteetonta kauhistella poikien ympärileikkausta ja vaieta niistä miljoonista naisista, joille tuo silpominen tuo jokapäiväistä tuskaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Risto Koivula

Molemmat tarkoittavat ikuista kiinnittämistä uskonnollisiin yhdyskuntiin asianomaiselta isteltään kysymättä ainakin muiden silmissä.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ikäraja tuonne 18-20 vuoteen, jolloin päätöksen leikkelystä tekee kukin itse. Kyllä se aikuisen miehenkin kikkeli toipuu, mielestä en tiedä.

Janne Hilden

Älä nyt luo liian ruusuista kuvaa tuon taikauskoriitin kliinisyydestä.
Ei ole kovin steriiliä imeä toisen sukupuolielintä.
Joka vuosi lapsia menehtyy herpestartuntaan, saatuaan sen silpomisen suorittaneelta puoskarilta.

http://abcnews.go.com/Health/baby-dies-herpes-viru...

Uskon kyllä, että sinustakin aihe on vastenmielinen ja kuvottava.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Jokainen kirurginen operaatio on terveysriski.

Risto Koivula

Lääketieteellisiä ja varsinkaan kirurgisia toimenpiteitä ei pitäisi käyttää muuhun kuin hoitoon.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Tampereella ainakin opetettiin, jotta ympärileikatuilla miehillä on vähemmän penissyöpää, kun ei kerry smegmaa. Sinänsähän tuo tauti on harvinainen muutenkin. Juutalaiset tai islamilaiset kollegat eivät kieltämättä kertomansa mukaan siitä ole mitenkään kärsineet.

Käyttäjän heikkihilvo kuva
Heikki Hilvo

Kiitos! Vaihteeksi asiallinen kommentti.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Ja ympärileikatuilla naisilla ei esiinny ulkosynnyttimien syöpää...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Määrittelet ilmeisesti asiallisen kommentin siten, että se on sinun kanssasi samanmielinen.

Käyttäjän TerttuRaja-aho kuva
Terttu Raja-aho

Olet oikeassa. Näitä kahta ei voi edes verrata keskenään. Tätä tapahtuu myös Suomessa, mutta kaikki, esim. terveydenhoitohenkilökunta, panevat päänsä pensaaseen, vaikka tyttöjen ympärileikkaus on kriminalisoitu. Miksi me suvaitsemme tällaista kauheutta? Yritetään kääntää katseet muualle puhumalla poikien ympärileikkauksesta.

Käyttäjän heikkihilvo kuva
Heikki Hilvo

Hyvä pointti, käännetään päätä, niin voidaan unohtaa ikävät faktat.

Janne Hilden

No kuka täällä Puheenvuorossa on rientänyt kirjoittamaan naisten ympärileikkauksen ihanuudesta?
En ainakaan ole huomannut.

Poikalapsien kyllä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ei poikalapsien ympärileikkauksista puhumalla yritetä kääntää katseita pois tyttölasten ympärileikkaamisista. Sillä yritetään vain pyytää välillä vilkaisemaan myös poikien suuntaan. En ymmärrä, miksei voitaisi toimia niin, että ne molemmat olisivat kiellettyjä. Kaikki lääketieteellisesti perustelematon alaikäisten sukupuolielimiin kajoaminen pitäisi olla laitonta. Niin, ja sama tietysti myös aikuisten kohdalla, mikäli he eivät ole erikseen antaneet siihen lupaa.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Eikö tuo ole myös verrattavissa siihen, että lapseen tehdä hakaristi-polttomerkki puudutuksessa. Eihän siitä lapselle mitään haittaa tule?

Käyttäjän heikkihilvo kuva
Heikki Hilvo

Hakarististä voi olla haittaakin, mutta blogini ei koske nyt sitä.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Polttomerkitseminen on puolustuskyvyttömän lapsen pahoinpitelyä siinä missä poikien ja tyttöjen ympärileikkauksetkin.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #12

Hyväksyykö blogisti poikien ympärileikkaukset?

Käyttäjän heikkihilvo kuva
Heikki Hilvo Vastaus kommenttiin #14

Kyllä, olisin siihen vieläkin valmis, jos kokisen sen tärkeäksi itselleni.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #15

En voi kovin korkealle arvostaa tyyppiä, joka hyväksyy lapsien pahoinpitelyn.

Aslak Koivuila Vastaus kommenttiin #16

Tai esiintyy tolkun äänenä uskonnoilla propagoimisen puolesta.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #15

#15

Hyvä ystävä, eikö Luojan luoma ihminen olekaan valmis?

Käyttäjän TerttuRaja-aho kuva
Terttu Raja-aho

Eräs "kukkahattutäti" You Tubessa puolusti tyttöjen silpomista kulttuurin tärkeydellä. Sittenhän voitaisiin puolustaa mitä tahansa raakuutta, esim ääri-islamistien hirmutekoja.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Käsitys siitä, että Afrikassa miehet vaatisivat naisten ympärileikkausta, on rasistisiin asenteisiin perustuva harhaluulo. Ennakkoluuloisesti koemme viraat kansat raakalaismaisina, ja siksi meidän mielikuviimme syntyy helposti ajatus, että vieraassa kulttuurissa miehet ovat julmureita, jotka naisia alistaakseen haluavat ympärleikata heidät.

Kyse on kuitenkin naisten kulutturista ja naisten halusta vaalia yhteistä siveyttä. Esimerkiksi naiset usein perustelevat tyttäriensä ympärileikkausta sillä, että "muuten heistä tulee prostituoituja". Onkin helpompi nähdä naisten ympärileikkaus siitä näkökulmasta, että äidit pelkäävät tyttäriensä luisuvan prostituutioon ja siksi alistavan heidät tällaisen julman leikkauksen kohteeksi. Ei moni länsimainenkaan nainen haluasi mistään hinnasta tyttärestään prostituoitua.

Naisten ympärileikkaus onkin näissä kulttuureissa naisten kulttuuria, ja naiset ympärileikkaavat naisia. Miehet ovat yleensä täysin ulkopuolisia tässä kulttuurissa. Äidit ja toiset naiset pakottavat nuoret tytöt näihin operaatioihin, ja itse leikkauksenkin suorittaa nainen.

Afrikkalaiset miehet eivät tutkimusten mukaan pidä ympärileikatuista naisista, ja valitsisivat mieluummin puolisokseen ympärileikkaamattoman tai lievemmin ympärileikatun naisen. Tässä suhteessa afrikkalaiset miehet ovat samanlaisia, kuin me eurooppalaiset miehet, eivätkä sellaisia julmurieta, kuin rasistisessa demonisoinnissa heidät kuvataan.

Käyttäjän heikkihilvo kuva
Heikki Hilvo

Asiallinen kommentti, Mikko, kiitos! Tämä antaa lisävaloa, mutta ei vielä poista naisten kärsimyksiä. Nyt siis pitää afrikkal.miesten herätä vastuuseen.

Marko Pänkäläinen

Tuhansien hermopäätteiden poistaminen ei vaikuta yhtään mihinkään? No aivan varmasti vaikuttaa!!!

Toimituksen poiminnat