heikkihilvo

Hyvinvoivassa maailmassa tanssitaan yhdessä

Mitä tekee paavi lentokoneessa? Lentää! Väärin, lentokone lentää, paavi rukoilee ja lähettää terveisiä. Kiinan ilmatilassa, matkalla Etelä-Koreaan hän lähettää radioviestin Kiinan presidentille: "...lähetän parhaita terveisiä teidän ylhäisyydellenne ja kansalaisillenne ja rukoilen taivaallisia rauhantervehdyksiä ja kansanne hyvinvointia."

Vatikaanin ja Kiinan suhteet ovat aika ajoin kireät, joten ko viesti on äärimmäisen tärkeä kädenojennus. Tuo viesti voittaa ohjusten voiman. Sekä viestin lähettäjä että sisältö ovat oleellisia. Virallisen Kiinan suhde ylöspäin, siis lentokonetta korkeammalle eli Taivaaseen ei liene kovin toimiva, vaikka kristittyjen määrä maassa kasvaa koko ajan. Mutta ei nyt mennä siihen, vaan paavin viestiin.

Mitä hän rukoili: rauhaa ja hyvinvointia! Ollaan poliittisessa ja yhteiskunnallisessa ytimessä. (Näitä asioita muuten Jumalakin haluaa meille, mutta en puhu tästä enempää, ettei mene uskonnollisen  tyrkyttämisen puolelle, just sayin'')

Rauhaa ja hyvinvointia! Sitähän maailmamme tarvitsee.

Presidentti Niinistön matka tänään Venäjälle voi edistää rauhaa ja hyvinvointia. Hyvinvoiva Venäjä on meille eduksi. Myös hyvinvoiva Eurooppa. Hyvinvoiva Gaza. Hyvinvoiva Israel. Janiinedelleen. Hyvinvointi lisää rauhaa ja rauha lisää hyvinvointia: hyvyyden kierre!

Hyvinvoivassa maailmassa lauletaan ja tanssitaan yhdessä. Helsingin juhlaviikkojen vieras, israelilainen laulaja Ester Rada sanoo Hesarin haastattelussa: "Israelilaisten pitäisi lopettaa sotiminen ja kuunnella musiikkia." No, itse lisään tähän, että samaa pitäisi Hamasin tehdä. Päivä, jolloin Hamasin ja Israelin joukot tanssivat yhteisen rauhan nuotion ympärillä saattaa olla utopiaa, mutta ihmeitä tapahtuu...tapahtukoon.

Muuten, Mirjam Helin -laulukilpailussa esiintyivät venäläiset ja ukrainalaiset laulajat yhdessä! Kulttuuri siis myös rakentaa rauhaa ja hyvinvointia.

En tiedä, kumpi on ensin, rauha vai hyvinvointi, mutta kummankin eteen tulee tehdä töitä ja käyttää kaikki olemassa olevat konstit (paitsi ohjukset!) niiden saavuttamiseksi. Paavilla oli siis parempaakin tekemistä, kuin vain lentää. Lentokone hoiti lentämisen ja paavi sai keskittyä tärkeän sanoman viestittämiseen. 

Hyvää matkaa tänään myös presidentti Sauli Niinistölle!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat