heikkihilvo

Puolueita kuin leipiä Osuuskaupan hyllyllä

Sitä leipien määrää ja valikoimaa! Eikö vähempi riittäisi. Aika kuluu leipiä syynätessä ja ravintoarvoja lukiessa. Meneekö se kaikki todella kaupaksi? Jotain rotia! Minulle riittäisi puoletkin siitä määrästä, joka notkuu hyllyillä. Ja vähempikin. Muutenkin yksinkertaistaisin tavaravalikoimaa. Kauppahan on kuin viidakko! 

Entäs sitten ne puolueet. Niitähän on viljalti niitäkin tässä maassa. Ja se on totinen hyvä se. Minun mielestäni. Yhtään niistä en potkaisisi alas Arkadianmäeltä musiikkitalon takapihalle.

Vaihtoehtoina ovat yleensä: ei yhtään puoluetta, vain yksi puolue, kaksipuoluejärjestelmä. Ei kiitos, ei mikään näistä. Ne kaventavat demokratiaa. Valintoja liian vähän. Polarisoituminen uhkaa. Vaikutusmahdollisuudet jäävät minimiin. Ääneni hienosäätö ei kuulu. Kannattaako edes osallistua politiikkaan. Janiinedelleen. 

En löydä monipuoluejärjestelmälle yhtään hyvää vaihtoehtoa. 

Rakastan demokratiaa. Tuleehan se kalliiksi. Ja on se välillä hankalaa. Mutta, hei, samalla niin tolkuttoman mielenkiintoista. Luksuksesta pitää vain olla valmis maksamaan. As simple as that!

Mielipiteen vapaus on tänä aikana yhä harvinaisempaa. Kristittynä pidän myös uskonnon vapautta arvokkaana. Vapaus uskoa, olla uskomatta, kääntyä ja vaihtaa uskontoa ovat huikeita ihmisoikeusjuttuja. Sama koskee poliittista vapautta. Väitän, että monimielipiteisyys vahvistaa myös sekä maltillisuutta että oikeutta ja mahdollisuutta rohkeaankin dialogiin ilman vihaa ja pelkoa kostosta.

Nyt saamme laulaa vapaasti niidenkin lauluja, joiden leipää emme syö. 

"Siunaa Jeesus ruokamme, ole aina luonamme".

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Eikös se helpota karsintaa, kun vanhat leivät ovat jo homeessa? Heittää ne alkajaisiksi menemään, niin ei niitä kovin monta uutta tarvitse testata mieleisen löytämiseksi.

Kaarina Lundman

"Mielipiteen vapaus on tänä aikana yhä harvinaisempaa."

"monimielipiteisyys vahvistaa myös sekä maltillisuutta että oikeutta ja mahdollisuutta rohkeaankin dialogiin ilman vihaa ja pelkoa kostosta."

Allekirjoitan alemman. Sen sijaan en hahmota, mihin liittyy mielipiteen vapauden harvinaistuminen nykyaikana olettaen, että kysymyksessä on kuitenkin suomalaiseen yhteiskuntaan liittyvä eikö globaali ilmiö.

Käyttäjän heikkihilvo kuva
Heikki Hilvo

Globaalina ilmiönä mielipiteen vapaus on harvinaista. Lauseeni ei todella sano tätä selvästi.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Minulle riittäisi puoletkin siitä määrästä, joka notkuu hyllyillä."

Älä valita. Osta vain puolet.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Mutta kun me maksamme ne kaikki leivät....

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Onhan niitä puolueita, mutta minä en luota lainkaan eduskunnassa istuviin puolueisiin. Sen takia äänestän muita puolueita ja ääneni jää niille. Jos en äänestäisi, niin joku ketku puolue käyttää äänestämätöntä ääntäni jonkun hyödyksi ja sitä en hyväksy.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Tuossa on juuri se oikea ohjenuora ja toimintatapa- tätä ajattelua lisää!

Toimituksen poiminnat