heikkihilvo

Pääministeri shortseissa

Vai sopisiko paremmin tuttavallisesti Alex shortseissa? No, A.Stubb on pääministerimme ja kunnioitan häntä, oikeastaan jopa pidän hänestä, vaikka en ihan kaikkea häneltä ostaisikaan. Niinpä ainakin blogini otsikossa voi olla hivenen virallisuutta.

Siis sana pääministeri on virallisuutta ja shortsit olisi sitten kevyempää juttua. Vai?

Ja nyt varsinaiseen mielipiteeseeni: shortsit eivät edusta poliittista tai yhteiskunnallista keveyttä. Ihminen voi sanoa painavaa asiaa kevyellä tavalla. Uskottavuus ei voi olla kiinni vaatetuksesta. Voihan hillitysti pukeutunut puhua ihan hillittömiä juttuja ja päinvastoin. Tervetuloa 2000-luvun pukukoodistoon, jossa sanat ja teot painavat vaatteita enemmän.

Se, että Alex, siis pääministerimme pukeutuu näillä helteillä kevyesti, ei vähennä hänen puheensa uskottavuutta. Tämä nyt on minun mieliteeni, johon voisin vielä lisätä: jopa arvostan ihmistä, joka uskaltaa pukeutua oman linjansa mukaan miettimättä mahdollisia seurauksia.

Eduskunnassa taitaa olla pukukoodi, jonka rajoja Veltto Virtanen välillä koettelee. Vaatteista tullaan aina käymään keskustelua. Marimekon uusi taiteellinen johtaja, Anna Teurnell sanoo aamun Hesarissa, ettei hän halua pukeutua tylsästi tai vakavasti. Hm...Alexander Stubb ei ole tylsä, eikä aina pukeudu vakavasti, mutta itse otan hänet vakavasti.

Ps. Pappismiehenä nautin, kun saan puhuessani pukeutua farkkuihin ja t- paitaan. Ilosanoma Jeesuksesta irtoaa herkemmin ja tuttavallisemmin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Pirjo Jokinen

Kunpa Rolexander vielä kietaisisi mekon päälleen, niin aina vaan parempi.

Moderni tasa-arvoliberalisti, joka ei turhia hierarkioita hehkuta. Kansanvalta on ikansanvaltaa ja kansalisen pukeutumissäännöt ovat väljemmät kuin herraskaisten.

Ei Suomi ole mikään Pohjois-Korea, meillä on tasa-arvo. Meillä arvostetaan älyä ja ymmärrystä, oikustajua, sitä inhimillisyyttä, mikä on YK:N ihmisoikeusjulistuksen mukainen; katsomatta syntyperään, sukupuoleen, ihonväriin, varallisuuteen, jne..

Jos meillä vallitsisi yhden puoleen kommunismi, kaikkien pitäis pukeutua samoin ettei kukaan kokisi itseään erilaiseksi toisen rinnalla. Maon aikaisessa Kiinassahan niin johtaja itse kuin kansalaiset pukeutuivat samoin ja sanomistahan siitä tuli ja siitäpä vasta tulikin..

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

No jos bermudapituiset hyväksytään katukäyttöön niin kaipa asuntomessuillekin, pukeutumisneuvojatkaan eivät ole älähtäneet.

http://www.hs.fi/artikkeli/Pian+saa+hyp%C3%A4t%C3%...

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Eikö pukeutumisen tarkoitus ole kunnioittaa muita läsnä olevia.
Vapaa- aika yms on erikseen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Muotikaupan liiton viestintäpäällikön hyväksymä hellesään katuasu on epäkunnioittava? Tarvittaisiinko esim. Kaarina Suonperän lausunto?

http://www.hs.fi/artikkeli/Pian+saa+hyp%C3%A4t%C3%...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Tähän asti Stubbbin puheet ja teot ovat olleet yhtä kevyitä kuin hänen asunsakin. Asuvalinta on siis varsin sopiva.

Käyttäjän heikkihilvo kuva
Heikki Hilvo

Puolesta ja vastaan. Kiitos kommenteista! On olemassa myös ylipukeutumisen vaara. Ja Lenitan kuulut varoitukset valkoisista tennissukista. Silti, aatteet ja vaatteet eivät aina korreloi toisiaan. On hyvä kuunnella, mitä ihminen todella sanoo. Televisio nyt vain paljastaa myös ilmeet ja asut.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minustakaan shortsit eivät vähennä Aleksin puheiden uskottavuutta.

Valitettavasti uskottavuutta ei löydy muutenkaan,
ei vaikka Aleksi olisi frakissa ja silinterihatussa.
Pelle mikä pelle.

Aleksi hakee uskottavuutta amerikkalaisen lahkosaarnaajan tyylillä ja hän on selvästi idealisti. Ei hyvä.

Jukka Laine

Pääministerimme suurin puute ei ole pukeutuminen vaan todella se idealismi. Se tekee hänestä jopa naivin oloisen, mutta todella vaarallisen henkilön. Suomea on ennenkin johtaneet idealistit ja se on ollut kansakunnalle tuhoisaa aikaa.

Pirjo Jokinen

Onko Alexander muka idealisti? Kuuluuko johonkin uskonlahkoon?

Jokkut vanhatestamentilliset lahkosaarnaajathan ne vasta idealisteja ovat. Niillä on jäykät maskuliinihegemoniset pukeutumiskoodinsakkin, toisin kuin tällä kansanhenkilöllä..

Onhan se tavallaan surku, että just kun ties mistä kabinetteihin jytkähtäneet, itseään kansanmiehinä kuuluttaneet perussuomalaisetkin ehti kaivaa tummat pukunsa, krakansa ja kauluspaitansa naftaliinista, niin eikös Stubbi ota ja vedä helteellä shortsit jalkaansa ja siinäpä sitten taas kansan syville riveille tärkeää puhuttavaa pitkäksi aikaa..

Kasvattais nyt kunnon sängen ja vetäisis helmat heilumaan niin tykkäisin kyllä! :)

Arre Kougappi

,,Viestissään pääministeri ohjeisti Wallinheimoa käyttämään shortseja sekä purjehduskenkiä muistuttavia loafereita,,

Kysymys ei ole pukeutumisesta, vaan siitä mitä Alexin päässä liikkuu.

Nyt voidaan vaan ihmetellä, onko pääministerillä kaikki muumit kotona. Suomen talous on kuralla, viime viikkojen tilanne on vaan pahentunut ja irtisanomiset vaan jatkuvat. Useat yritykset joutuvat irtisanomaan väkeä myös talouspakotteidensa vuoksi, ihmiset viettää unettomia öitä ja miettivät miten löytyisi työpaikka ja riittääkö raha laskujen maksuun, tulevaisuus on monelle epävarma. Samaan aikaan pääministeri, jonka tehtävä on painaa duunia aamusta iltaan, miettiä tauotta miten voidaan lievittää näitä kaikkia ongelmia, hänen pääkopassa pyörii aivan jotain muuta. Hän funtsii vuorokautta aikaisemmin miten hänen ja kollegoidensa pitäisi pukeutua ja miltä hänen shortsit, purjetossut näyttää kamerassa. Mies on puhdas narsisti, jonka pitäisi olla jossain muualla, mutta hänet on valittu tämän maan puikkoihin. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, tätä kannattaa miettiä kun olet seuraavan kerran helteessä ulkona tai kuumassa konttorissa ahertamassa työpaikallaan yhä lisääntyvän duunin ääressä.

ps. lisäyksenä, minulle on aivan sama vaikka mies laittaisi turbaanin päähän ja tulisi tiedotustilaisuuteen, nyt pääministeri kiillottaa omaa julkisuuskuvaa välittämättä ihmisistä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mies on puhdas narsisti, jonka pitäisi olla jossain muualla, mutta hänet on valittu tämän maan puikkoihin."

Näin, mutta ihmetellä täytyy miten tämä narsisti hurmasi kokoomusväen. Mutte nehän keskittyvät pelkästään siihen, sehän on heille tyypillistä käytöstä.

Toivon mukaan Aleksi ei hurmaa koko hallitusta, sillä siinä on maamme ainut toivo ja pelastus että hallituksen demareilla ja muillakin ministereillä säilyy järki päässä.

Arre Kougappi

Arto.
,,Näin, mutta ihmetellä täytyy miten tämä narsisti hurmasi kokoomusväen,,

Puolueen sisällä eletään täysin irrallista elämää tästä vallitsevasta todellisuudesta, sinne on kasaantunut valitettavan paljon oman edun tavoittelijoita, loput järkevätkin ovat hiljaa, koska poliittinen ura voi katketa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tietyllä tavalla sattumat ohjaavat tapahtumia. Tulihan Vanhasestakin pääministeri vain siksi, että Jäätteenmäki oli liian hapokasta demareille. Ilman sitä episodia on erittäin epätodennäköistä, että hänestä olisi tullut Keskustan puheenjohtajaa 2007 mennessä, jos koskaan.

Stubb voisi ihan hyvin olla edelleen Brysselissä, ellei Kanerva olisi menettänyt hyrränsä ja sormiensa hallintaa. Ministerin pestistä hän sai sen lisän, joka yhdistettynä menevään ja menestyvään imagoon nosti hänet huipulle. Riviehdokkuus 2011 vaaleissa ei ehkä kuitenkaan olisi tuonut ministerinpostia. Edellä olisi silloin ollut runsaasti ansioituneita puolueen työn sankareita.

Näillä mennään.

Kyllä Sipilä on tällä hetkellä ainoa vastapaino Kokoomukselle. Ehkä joskus joululta nähdään, mihin suuntaa Rinteen valinta lähti demareita viemään.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #16

"...ellei Kanerva olisi menettänyt hyrränsä ja sormiensa hallintaa." :D

Sipilä on maltillinen Keskustan johtaja. En voisi kuvitella hänen esiintyvän samoissa kuteissa kuin missä Stubb esiintyi ja vieläpä samassa tilaisuudessa. Eikä Sipilä ole pääministeri. Ainakaan vielä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #17

"En voisi kuvitella hänen esiintyvän samoissa kuteissa kuin missä Stubb esiintyi ja vieläpä samassa tilaisuudessa."

En minäkään, sillä Sipilällekin näyttää kehittyneen oma pukeutumistyylinsä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #17

Ei kai sitä kukaan voisi nauramatta katsoa, jos Sipilä pukeutuisi Stubbin tapaan. Onhan yksi perusasioita ymmärtää omat rajoitteensa. Pahimmillaan joku voisi pitää sitä karikatyyrina ja tuleva Keskustan ja Kokoomuksen hallitusyhteistyö katkeaisi jo ennen alkuaan...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #24

Yksi perusasioista on myös se, että kumpikin käy säännöllisesti parturissa eikä esiinny rasvaletissä, mitä ei valitettavasti voi kaikkien puolueiden puheenjohtajista todeta.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #25

Demokratiassa rasvoittuva hiuslaatu käy yhtäläillä kuin kuivakin. Pitkätkin hiukset käy. Onneksi meillä on jo eduskunnassa useita pitkähiuksisisia naisia sekä miehiä.

Ehkä joskus käy niinkin että prseidenttinä tai pääministerinäkin voi olla jotain muitakin miehiä kuin vanhoillisia.

Lyhyt tukka ja parrattomuus miehillä on kai ajoilta, jolloin syöpäläiset vaivas ja karvat leikattiin pois. Nykyaikaisen hygienian aikana kun on vesijohdot, lämpimät vesijohtovedet, suihkut ja kypyhuoneet, on helppoa pitää karvansa puhtaina ja ilman syöpäläisiä.

Patavanhoilliset ei perustele miksi pitäisi olla mitäkin. "No kun se on niin, niin se on niin", ei ole mikään perustelu. Pyrkimys sanella miten pitää vaikka ei olekkaan perusteita, ei muuta kuin se että kun muutkin..

Ei ole ihme että maailmassa riittää eripuraa ja typeriä sotia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #31

"Demokratiassa rasvoittuva hiuslaatu käy yhtäläillä kuin kuivakin. Pitkätkin hiukset käy. Onneksi meillä on jo eduskunnassa useita pitkähiuksisisia naisia sekä miehiä."

Ja onneksi pistää enää harvoin silmään että joku on jättänyt rasvoittuneet tai muuten pesun tarpeessa olevat hiuksensa pesemättä.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #32

Monet ihmiset käyttää hiustuotteita, geelejä, lakkoja ja rasvoja..

Mitä väliä?

Minua politiikassa kiinnostaa arvot ja luomuvihreällä voi olla luomurasvat päässään. Ei todellakaan haittaa minua. Näkisin kernaasti pääministerinä tai pressana hipin. Ja vois olla vaikka Kalle Könkkölä.

Pirjo Jokinen

Puhumattakaan mitä liikkuu toimittajien tai meidän päässä kun keskitytään epäolennaiseen sivulauseeseen.

Ettei nyt lähtis kuulkaas demonisointi lapasesta?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suhtatumiseen Stubbin, niin pukeutumiseen kuin muuhunkin esintymisessä näkyy ikäpolvien välinen näkemys-ero. Voi olla, että Subbin tapa toimia politiikassa on tulevaisuudessa enemän sääntö kuin poikkeus. Stubbin kyvyt punnitaan syksyllä, siihen asti ainakin itse maltan mieleni. Vielä muutamaa kuukausi takaperin, varsinkin silloin, kun risteilyaluksen tilaus meni Ranskaan oli Vapaavuori kaikkien hampaissa, nyt lähes sankari, tälläistä tämä on.

Käyttäjän JariJukkaHietala kuva
Jari Hietala

Kun edes olisi asiaa niin aivan sama vaikka hihattomassa ja lyhyehköillä lahkeilla.Valitettavasti kompetenssi ja substanssi yhtä lyhyttä kuin bermudojen pultut.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kun kommentteja lukee ei ihmettele miksi näitä puupäitä äänestetään romahduttamaan Suomen talous.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Puupäitä - äänestää - romahduttaa - Suomen talous ... ehkä sinun Jarmo pitää asettua ehdokkaaksi vaaleihin.

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Minusta kyse on siitä, että Stubb on käyttäytynyt epäkorrektisti isäntiään kohtaan. Vierailijan, tässä tapauksessa Stubbin olisi pitänyt ymmärtää, että pukeutuminen on olennainen osa hyvää käytöstä ja kunnioitusta vierailun isäntiä kohtaan. Keskisuomalaisen kuvasta näkyy, että Stubbin vierellä kulkenut isäntä on pukeutunut kokopukuun. Stubbilla näyttää olevan kohtuuttoman suuri kiinnostus vain oman itsensä ja imagonsa rentouden esilletuomiseen työasioiden sijasta. Miksi hän muuten olisi kehoittanut Wallinheimoa pukeutumaan samalla tavoin? Stubbin, jos kenen pitäisi tuntea hyvin casual dresscode, joka olisi sopinut ko. tilaisuuteen. Stubb oli kutsuttu Jyväskylään pääministerin, ei yksityishenkiön roolissa. Tämä vain tuntuu olevan Stubbille liian vaikeaa tajuta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tämäkin herkullinen tilaisuus jäi Vanhasta arvostellessa käyttämättä: pääministerinä asuntomessuilla farkuissa ja trikoopaidassa:

http://news.cision.com/fi/suomen-asuntomessut/i/pa...

Käyttäjän heikkihilvo kuva
Heikki Hilvo

Olen 64 v, siis hiukan Stubbia vanhempi, joten ikäkysymys tämä ei välttämättä ole. Tai, jospa ikä onkin opettanut, että koiraa ei ole vaatteisiin katsomista. Kehtaan kirjoittaa tämän blogin, koska rakastan vapautta, mm ilmaisun vapautta, enkä aio kompastua takin helmoihin. Pointtini ei silti ole niinkään vaatteet, vaan se, että ajatusten sanominen ei ole kiinni vaatteista. Saunassa sanotaan usein syvällisiä totuuksia ohimennen löylyn sihistessä.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Pukupolitiikkaa... voihan pukeutumisestakin tehdä politiikkaa, jos ei muuta tähdellisempää politikoitavaa näinä aikoina ole.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

No, minä en ainakaan ole arvostellut pukeutumista, vaan ihan miestä.

Toki pukeutumisessa on viisasta olla tahdikas, eikä pitäisi pyrkiä kiinnittämään sillä tavalla huomiota itseensä, koska tärkeimmistäkin asioista olisi puhuttavaa, mutta ei shortsiasu muuten miestä sen kummemmaksi muuta, ei pahenna, jos ei parannakaan.

Kyllä siinä Tupissa parantamisen varaa olisi, ja kovasti, mutta eipä se taida siitä miksikään muuttua.

Parasta olisi jos pääministeriä heti vaihdettaisiin, mutta ei siitäkän taida mitään tulla, kun sillä Tupilla on ne hurmurin kyvyt, jolla se jotenkin lumoaa miehet ja naiset ja varsinkin naiset.

Mutta se hurma on vain harhaa ja pääministerinä tarvittaisiin enemmän sellaista kuivaa ja asiallista ja realiteetit tajuavaa tyyppiä. Mutta ehkä ne muut ministerit pitää sen "Tupin" kurissa, toivottavasti.

Käyttäjän KaarleAkkanen kuva
Kaarle Akkanen

Siis mitä PM on oikeasti sanonut yhtään mistään? Yleistä "jorinaa" kyllä; kaikki järjestyy, älypuhelin on käynyt kuumana ja ratkaisu löydetään jne. jne..! Onko joku joskus jossakin huomannut tai kuullut "painavaa", itse asiaan liittyvää merkittävää lausuntoa?

Toimituksen poiminnat